Pages

Monday, October 28, 2019

ဆံပင္ထူလာေအာင္ လုပ္ၾကစို႔

ဒီရက္ပိုင္း ကိုယ္တိုင္ဆံသားကၽြတ္လြယ္ ျပတ္လြယ္တာမို႔ ဆံပင္နဲ႔ပက္သတ္တဲ့နည္းေတြ လိုက္လုပ္ျဖစ္တယ္။ အမွန္ဆို ငယ္ငယ္က ဆံပင္အံုထူလြန္းလို႔ ဆံပင္ဆိုင္ သြားတိုင္း အၿမဲပါးခိုင္းရတဲ့သူတေယာက္ပါ။ ဒီရက္ပိုင္းမွာေတာ့ဆံပင္ကၽြတ္တာ ခဏခဏျဖစ္လာေတာ့ နည္းနည္းလန္႔လာတယ္။ ကိုယ္တိုင္ခံစားမိေတာ့ ကိုယ့္လိုျဖစ္ေနတဲ့သူေတြအတြက္ နည္းေပးခ်င္လာတယ္။ ဆံပင္နဲ႔ပက္သတ္လို႔ အေကာင္းဆံုးဆိုတဲ့နည္းေတြလိုက္ရွာၾကည့္တယ္။ ေထာပတ္၊ ဇီးျဖဴ၊ လက္ဖက္စိမ္း၊ ၾကံ၊ လိေမၼာ္၊ သံပုရာ၊ သံလြင္ဆီ စသည္ျဖင့္ နည္းေပါင္းစံုေတြ႕တယ္။ အားလံုးထဲမွာအေကာင္းဆံုးဆိုတဲ့နည္း တခုေတာ့ ေတြ႕တယ္။ အဲဒီနည္းက သိပ္မခက္ဘဲ ဆံသားက္ု ထူေစၿပီး ဆံပင္ေပါက္လြယ္လို႔ ျပန္လည္ ေဖာ္ျပလိုက္ပါတယ္။ 


လုပ္နည္း
ၾကက္ဆူဆီ   ထမင္းစားဇြန္း ()ဇြန္း
ၾကက္ဥ         - (လံုး
ပ်ားရည္         ထမင္းစားဇြန္း ()ဇြန္း

ဒီနည္းမွာ ၾကက္ဆူဆီက အေရးပါတယ္။ အရင္ဆံုး ၾကက္ဆူဆီ ထမင္းစားဇြန္း()ဇြန္းကို ယူၿပီး ပ်ားရည္ထမင္းစားဇြန္း ()ဇြန္းနဲ႔ေရာပါ။ ၿပီးရင္ အထဲကို ၾကက္ဥႏွစ္(အဝါႏွစ္)တလံုး ထည့္ၿပီး သမေအာင္ေမႊပါ။ အဆိုပါအေရာကို ဆံပင္အရင္း(ဆံသားအေျခ)က ေမႊးညႇင္းေပါက္ေတြထဲဝင္ေအာင္ ငါးမိနစ္ခန္႔ ႏွိပ္ေပးပါ။ ၿပီးရင္ တေခါင္းလံုးကို ေသခ်ာပြတ္ၿပီး အေပၚက hair cap သို႔ ပလတ္စတစ္အၾကည္တခုနဲ႔ အုပ္ပါ။ အထက္ပါအတိုင္း ေလးနာရီထားပါ။ အားလံုးၿပီးရင္ ရွန္ပူခပ္ေပ်ာ့ေပ်ာ့နဲ႔ ထပ္ေလွ်ာ္ပါ။ ဆံပင္ေလွ်ာ္တဲ့အခါ လက္နဲ႔အရမ္းဖိမေလွ်ာ္သင့္ဘူး၊ ေရေႏြးမသံုးသင့္ဘူး။ ေရေအးသာသံုးပါ။ ဒီနည္းအတိုင္း တပတ္ကို ႏွစ္ႀကိမ္တိတိလုပ္ပါ။ ႏွစ္လအတြင္း ဆံပင္ပါးတာ၊ဆံပင္ကၽြတ္တာ သိသိသာသာ သက္သာၿပီး သင့္ဆံပင္ေတြ ထူလာလိမ့္မယ္။

ေဒါက္တာ ေအးမင္းထူး
၂၈..၁၆

No comments:

Post a Comment