Saturday, October 26, 2019

Atkins Diet တပတ္အတြင္း ဆယ္ေပါင္က်ေစမယ့္ နည္း

သိသိသာသာ ဝိတ္က်ေစမယ့္ နည္းတခုျဖစ္ပါတယ္။ ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္ကို အဓိကေရွာင္တာ ျဖစ္လို႕ Atkins Diet အမ်ိဳးအစားထဲပါတယ္။ အစားအေသာက္ကို စနစ္တက်ေရွာင္တဲ့နည္းျဖစ္ၿပီး တပတ္အတြင္း ဝိတ္ခ်ခ်င္သူေတြနဲ႕သင့္ေတာ္တယ္။ ဒီနည္းမွာ ကစီဓာတ္မ်ားတဲ့ အစားအေသာက္(သစ္သီး)ကို မနက္တႀကိမ္သာ ထည့္စားေပးရတယ္။ က်န္တဲ့ ထမင္း၊ဂ်ံဳ စတာေတြ လံုးဝေရွာင္ခိုင္းတယ္။ သို႕ေသာ္ ပ႐ိုတင္း အသားဓာတ္ ထည့္စားႏိုင္တယ္။ေန႔လည္စာနဲ႕ ညစာမွာ အသားဓာတ္ပ႐ိုတင္းသာ အားျပဳစားရတယ္။ Atkins နည္းက အစားအေသာက္ကို အလြန္အကၽြံ ထိန္းသိမ္းတာျဖစ္လို႕ ကာယလုပ္သားေတြနဲ႕ မသင့္ေတာ္ဘူး။ က်န္တဲ့သူေတြေတာ့ လုပ္ၾကည့္န္ိုင္ပါတယ္။


မနက္စာ
မနက္ပိုင္း အသီးတမ်ိဳးတည္းစားပါ။ မိမိႏွစ္သက္ရာ အသီးကို စားႏိုင္တယ္။ ဘာ့ေၾကာင့္လဲဆ္ုေတာ့ အသီးမွာပါတဲ့ သၾကားဓာတ္က မနက္ပိုင္းစားရင္ တေန႔လံုးအတြက္ အားအင္ျဖစ္ထြန္းေစလို႕ ျဖစ္ပါတယ္။ ပန္းသီး ႏွစ္လံုး၊လိေမၼာ္သီး ႏွစ္လံုး၊ သစ္ေတာ္သီးတလံုး၊ ဂရိတ္ဖ႐ု တလံုး စားသင့္တယ္။ အခြံမာသီးထဲမွာ သစ္ၾကားသီး(သို႕)ဗာဒံေစ့ ႏွစ္လံုးစီ ထည့္စားႏိုင္ပါတယ္။ 

ေန႕လည္စာ
ပန္းကန္အရြယ္စား အေရးႀကီးတယ္။ ()လက္မရွိတဲ့ ပန္းကန္ျပားေနရာမွာ ()လက္မရွိတဲ့ ပန္းကန္ေျပာင္းစားပါ။ေန႕လည္စာ စားတဲ့အခါ လက္တဖဝါးစာ ပမာဏရွိတဲ့ အသားတခ်ပ္ထည့္စားႏိုင္တယ္။ ႏြားႏို႕ သို႕ ဒိန္ခ်ဥ္ တခြက္ထည့္ေသာက္ပါ။ ေနာက္ၿပီး ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေၾကာ္တမ်ိဳးမ်ိဳး ထည့္စားသင့္တယ္။ ထမင္း၊ ေပါင္မုန္႕လို ကစီဓာတ္မ်ားတာေတြ မစားရပါ။ 
ေန႔လည္စာစားၿပီး (နာရီၾကာတဲ့အခါ အစာေျပတခုခု ထည့္စားႏိုင္ပါယ္။ အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္၊ ေခ်ာကလက္၊ ေဝဖါ မဟုတ္ပါ။ အရြက္သုတ္(မိမိႏွစ္သက္ရာတမ်ိဳးမ်ိဳးသာ ထည့္စားလို႕ရတယ္။

ညစာ
ညစာကို ညေန()နာရီမတိုင္ခင္ စားသင့္တယ္။ ၾကက္ဥျပဳတ္ ႏွစ္လံုး၊ သခြားသီးသုတ္နဲ႕ အရြက္ေၾကာ္ တမ်ိဳးမ်ိဳးထည့္စားသင့္တယ္။ ပ႐ိုတင္းဓာတ္ပါလို႕ အစာခံၿပီးျဖစ္ေနမယ္။ မအိပ္ခင္ မစားျဖစ္ေအာင္ တတ္ႏိုင္သမွ် ထိန္းရမယ္။ ဒီေနရာမွာ စိတ္က အေရးႀကီးလာတယ္။

ညစာစားၿပီး အစားထပ္ မစားသင့္ေတာ့ဘူး။ အဆီလည္းက်၊ ဗိုက္လည္းဝေအာင္ green tea(လက္ဖက္စိမ္းထုပ္ေလးထုပ္ကို ေရ တစ္လီတာနဲ႕ ေရာၿပီး ဗိုက္ဆာတိုင္း ေသာက္ႏိုင္ပါတယ္။ green tea မွာ polyphenol, catechin ဓာတ္ေတြ ႂကြယ္ဝတယ္။ အစားစားခ်င္စိတ္ကို ေလွ်ာ့နည္းေစတယ္။ ညစဥ္ေသာက္ျခင္းျဖင့္ ဝိတ္ခ်ရာမွာ အေထာက္ကူျပဳတယ္။ အစားအေသာက္ကို စနစ္တက် ထိန္းတဲ့နည္းျဖစ္လို႕ ဝိတ္က်ဖို႔ေတာ့ ေသခ်ာတယ္။ 

ေဒါက္တာ ေအးမင္းထူး
၁၇..၁၇



No comments:

Post a Comment