အီစတိုဂ်င္ ဓာတ္မ်ားျခင္းဟာ တင္းတိပ္ထြက္တာနဲ႔ ဆက္စပ္ေနပါတယ္။ ေသြးတြင္း အီစတိုဂ်င္ထက္ ခႏၶာကိုယ္ျပင္ပက ဝင္လာတဲ့ အီစတိုဂ်င္ဓာတ္မ်ားတဲ့ အစားအစာေတြေၾကာင့္ အဓိကျဖစ္ေစတယ္။ အီစတိုဂ်င္မ်ားတဲ့ အစားအေသာက္ေတြဟာ တင္းတိပ္သမားနဲ႔ မတဲ့ပါဘူး။ ေရွာင္ရမယ့္ အစားအေသာက္ေတြက္ု ေအာက္မွာေဖာ္ျပလိုက္ပါတယ္။
(၁) ေပါင္မုန္႔
(၂) ဂ်ံဳ
(၃) ပဲႏို႔
(၄) တု႔ိဖူး
(၅) စပ်စ္သီးေျခာက္
(၆) စားေတာ္ပဲ
(၇) ႏွမ္းေစ့
(၈) ႏွမ္းၾကတ္ေစ့
(၉) ပဲစိမ္း
(၁၀) ပဲသီး၊ ပဲေတာင့္ရွည္
(၁၁) ေျပာင္း၊ အေစ့အဆန္
(၁၂) အုတ္ဂ်ံဳ
(၁၃) လူဆန္ပဲပင္(alfalfa)
(၁၄) အရက္၊ ဝိုင္
(၁၅) ဂ်င္ဆင္းအားေဆး
(အီစတိုဂ်င္ပါတဲ့ COC တားေဆးေတြလည္း ေရွာင္သင့္တယ္)
ေဒါက္တာ ေအးမင္းထူး
၂၃.၁၂.၁၇
No comments:
Post a Comment