မွန္တာကို ဝန္ခံရရင္ Brand ဘရင္းၾကက္ေပါင္းရည္ကို ဒီေန႕ခ်ိန္ထိမေသာက္ဘူးေသးဘူး။ ဒါ့ေၾကာင့္ ဘယ္အရသာမ်ိဳး ရွိလည္းေမးရင္ ေျဖနိုင္မွာ မဟုတ္ဘူး။ ညီွနံ႔ရတာကိုပဲ သတိထားမိတယ္။ ငယ္ငယ္ကတည္းက အသားစားေပမယ့္ ညွီနံ႕ကို မၾကိဳက္တတ္ခဲ့ဘူး။ ဆရာဝန္ မရြံတတ္ဘူးဆိုေပမယ့္ ၾကက္ဥ အစိမ္းစားတဲ့လူေတြျမင္ရင္ ေအာ္ကလီဆန္တတ္တယ္။ ဓာတ္ခံမေကာင္းဘူး ဆိုရမလားပဲ။ တခ်ိဳ႕ကေတာ့ အစားေရြးစားတယ္လို႕ သမုတ္ခ်င္မလားပဲ။ ကၽြန္ေတာ့္ အက်င့္တခုက ရြံျပီဆိုရင္
လွည့္မၾကည့္တတ္ဘူး။ မၾကိဳက္ဘူးဆိုရင္ လံုးဝမစားေတာ့ဘူး။ ၾကိဳက္တာေတြ႕ရင္ေတာ့ သူမ်ားအျမင္ကပ္ေလာက္ေအာင္ စားတတ္တယ္။ ထားပါ။ ဘရင္းၾကက္ေပါင္း ညီွလို႕ မေကာင္းေျပာတာ မဟုတ္ပါဘူး။ ေရွ႕ေတြ႕မွာေတြက ေၾကျငာဝင္တယ္ ထင္ခံရမွာဆိုးလို႕ ၾကိဳကာတဲ့သေဘာ ျဖစ္မယ္ထင္တယ္။
လွည့္မၾကည့္တတ္ဘူး။ မၾကိဳက္ဘူးဆိုရင္ လံုးဝမစားေတာ့ဘူး။ ၾကိဳက္တာေတြ႕ရင္ေတာ့ သူမ်ားအျမင္ကပ္ေလာက္ေအာင္ စားတတ္တယ္။ ထားပါ။ ဘရင္းၾကက္ေပါင္း ညီွလို႕ မေကာင္းေျပာတာ မဟုတ္ပါဘူး။ ေရွ႕ေတြ႕မွာေတြက ေၾကျငာဝင္တယ္ ထင္ခံရမွာဆိုးလို႕ ၾကိဳကာတဲ့သေဘာ ျဖစ္မယ္ထင္တယ္။
ဘာေတြေကာင္းလဲ
• အားအင္ျဖစ္ထြန္းေစတယ္။
• မွတ္ဥာဏ္ကို အားေကာင္းေစတယ္။
• စိတ္ဖိစီးမႈအတြက္ အေထာက္အကူျပဳတယ္။
• သက္လံုေကာင္းေစတယ္။
• ခုခံအားတက္ေစတယ္
ဘရင္းၾကက္ေပါင္းကို တေန႕ တလံုး ေသာက္သုံးနိုင္တယ္။ေသာက္စမွာ (၆)ရက္ဆက္တိုက္ေသာက္ပါ။ ေနာက္ပိုင္းမွာ လိုအပ္သလို ေသာက္သံုးနိုင္တယ္။နလံထစသူေတြလည္း ေသာက္နိုင္တယ္။မနက္ေစာေစာေသာက္ရင္ အာနိသင္ အေကာင္းဆံုးျဖစ္တယ္။ ညေသာက္ရင္ အိပ္မေပ်ာ္တာ ရွိနိုင္တယ္။ညီွနံ႔မခံနိုင္သူေတြမွာ ဟင္းခ်က္တဲ့ထဲထည့္ေသာက္နိုင္တယ္။ဘရင္း ၾကက္ေပါင္းကို ပတ္ဝန္းက်င္အပူခ်ိန္မွာ ထားလို႕ရပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ေနေရာင္နဲ႕ တိုက္ရိုက္မထိေတြ႕ေစရဘူး။ အဖံုးဖြင့္ျပီးရင္ေတာ့ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ၅ဒီဂရီ ဆဲစီးယပ္မွာ ထိန္းသိမ္းထားျပီး ၂၄နာရီအတြင္း ေသာက္သင့္တယ္။အသက္(၂)နွစ္ေအာက္အရြယ္ေတြမွာ ဘရင္း ၾကက္ေပါင္း မတိုက္သင့္ဘူး။
ပံုစံနွစ္မ်ိဳးနဲ႕ ဘရင္းၾကက္ေပါင္း
ဘရင္း ၾကက္ေပါင္း မွာ 42ml (1.5 oz)နဲ႕ 68ml(2.3oz)ဆိုျပီး ပံုစံနွစ္မ်ိဳး ထုတ္လုပ္ထားတယ္။ 2.3oz တလံုးမွာ protein 6g ပါဝင္တယ္။ ဘရင္းၾကက္ေပါင္းတဗူးမွာ ကယ္လိုရီ (၄၀)ေလာက္သာ ပါဝင္တယ္။ ဒီပမာဏက လက္သီးဆုပ္အရြယ္ ပန္းသီးတလံုးနဲ႕ အာဟာရအတူတူပါပဲတဲ့။ အခုေနာက္ပိုင္း Brandၾကက္ေပါင္းကို ေသာက္ရလြယ္ကူေစမယ့္ အခဲပံုစံနဲ႕လည္း ေတြ႕ရတယ္။ ေဆးေတာင့္ပံုစံလုပ္ထားလို႕ ေသာက္ရလြယ္ကူတယ္။ ေနရာမေရြးသယ္သြားနိုင္တယ္။ ညီွနံ႕မၾကိဳက္သူေတြအတြက္ အထူးထုတ္လုပ္ထားတယ္။
ဘရင္း ၾကက္ေပါင္းထုတ္လုပ္သူေတြ ဘယ္လိုဆိုဆို သတိျပဳစရာအခ်က္ေတြ ရွိဦးမယ္။
• ၾကက္ေပါင္းသေဘာက အစာေျခအက္ဆစ္ ထုတ္လုပ္မႈကို လံႈ႕ေဆာ္ေပးတယ္။ အစာအိမ္ေရာဂါရွိသူေတြမွာ သတိထားေသာက္သင့္တယ္။
• ၾကက္ေပါင္းမွာ ပါဝင္တဲ့ပရိုတင္းဓာတ္က ေသြးေပါင္ကို တက္ေစတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ ေသြးတိုးေရာဂါရွိသူေတြ အလြန္အကၽြံမသံုးစြဲသင့္ဘူး။ ဘရင္းၾကက္ေပါင္းကေတာ့ ေသြးေပါင္က်နိုင္တယ္လို႕ ေၾကျငာထားတယ္။
• ေက်ာက္ကပ္ေရာဂါသည္တခ်ိဳ႕မွာ အသားဓာတ္ေလွ်ာ့စားခိုင္းရတယ္။ မေကာင္းတဲ့ဓာတ္ေတြ မ်ားလာနိုင္တယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ ေက်ာက္ကပ္အလုပ္မလုပ္သူ၊ထိခိုက္သူေတြ ဆရာဝန္ညႊန္ၾကားမႈမရွိပဲ ဘရင္းၾကက္ေပါင္း မေသာက္သင့္ဘူး။
ေန႕စဥ္ေသာက္သင့္လား
လူသားေတြဟာ ပရိုတင္းပါတဲ့အစားအစာေတြကို ေန႕စဥ္လိုအပ္တာထက္ စားေသာက္ေနၾကတာ ေတြ႕ရတယ္။ ခုခံအားတက္တာမ်ိဳး၊ခႏၶာကိုယ္တည္ေဆာက္ဖို႕ ပရိုတင္းဓာတ္လိုအပ္တာ ဟုတ္ပါတယ္။ ေသခ်ာျပန္ေတြးၾကည့္ရင္ ကၽြန္ေတာ္တို႕ေန႕စဥ္စားတဲ့ အသားဓာတ္ဟာ ပံုမွန္ထက္ ပိုလွ်ံေနတာ ေတြ႕ရလိမ့္မယ္။ အထူးထပ္ထည့္စရာ မလိုအပ္ပါ။ဒါေပမယ့္ ေနမေကာင္းတဲ့ အခါဆိုရင္ တမ်ိဳးေပါ့။ ဘရင္းၾကက္ေပါင္းေကာ၊အိမ္လုပ္ၾကက္ေပါင္း ဘယ္ဟာျဖစ္ျဖစ္ ေန႕စဥ္ေသာက္လို႕ မေကာင္းပါ။ ေန႕စဥ္ေသာက္တာမ်ိဳးက ေကာင္းက်ိဳးထက္ ဆိုးက်ိဳးသာ ျဖစ္ေစမယ္။ ဘယ္ေရာဂါကာကြယ္နိုင္တယ္၊ဘာျဖစ္မယ္ဆိုတာမ်ိဳးက သီအိုရီသာျဖစ္တယ္။ အသားစားမ်ားရင္ ေက်ာက္ကပ္အတြက္မေကာင္းတာ အမွန္ပါ။ ေက်ာက္ကပ္ကို စစ္ေဆးတဲ့အခါ မေကာင္းတဲ့ဓာတ္ေတြ မ်ားလာနိုင္တယ္။ "တန္ေဆး လြန္ေဘး"နွလံုးသြင္းျပီး လိုအပ္မွသာ ေသာက္သုံးသင့္တယ္။
၂၉.၆.၁၄
No comments:
Post a Comment